neljapäev, 26. aprill 2012

NÄDALA ALGUL JAHITI FOTOSID

Pildil täiskasvanute esikolmik vasakult: 3. koht MöPuMö, 2. koht Bella ja 1.koht Lusikud

Sel aastal toimus jüripäeval aktiivset liikumist toetav sportlik fotojaht. Terve päev kallas vihma nagu oavarrest, ei tea, kas on kirikumaksud maksmata või on ilmaat välja vihastatud, aga vallarahva hirmutas vesi küll ära. Õnneks korjasid vihmapilved ürituse alguseks kodinad kokku ja sõudsid iga üks ise suunas, aga külaelanikud istusid ikka hirmust värisedes kodus ja nina välja ei pistnud. Mõisaparki jõudsid ainult tugevamad mees/naiskonnad, üksikud julged seisid väravas ja otsisid omale kaaslasi, et mitte võistlusrongist maha jääda.
Starti kogunesid valla vapramad 3-6 liikmelised võistkonnad, täiskasvanute arvestuses kolm ja noorte arvestuses neli võistkonda. Ülesandeks oli leida seitsme kilomeetriselt trassilt pildistatud objektid, mida oli üheksateist, ja teha neist täpne koopia. Mida rohkem objekte leitud, seda parem tulemus.
Juhtnöörid kuulatud, andsid võiduhimulisemad päkkadele tuld ja ega teised siis kehvemad saanud olla, ikka tulistjalu minema. Samal ajal põles pargis soe lõke ja toimusid sopased jooksurallid pisematele. Aega oli fotode jahtimiseks kaks tundi, pärast mida väledamad kütid ka finiSeerusid. Fotojaht nõudis pingsat tähelepanu ja jälgimist. Kellel ei võtnud jalad, võttis mõistus, kes stardis edvistasid ja itsitasid, need tegid seda ka pärast mõnusat jooksu. Tundus, et punapõselised kohati kurguni mudased võistlejad olid rahul. Iga liikumist nõudev tegevus on tervisele ja vormile hea. Nii see tore õhtu lõppes – jüripäeva lõke lennutas sädemeid, võistlejad lahkusid keksleval sammul, kes lõdvestavale sörgile, kes hamburgerit sööma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar