kolmapäev, 23. mai 2012

KÜLADEPÄEV


Are vald saab käesoleval suvel 20 aastaseks. Sellise tähtsa sündmuse tähistamiseks on käesoleval aastal paljud valla üritused pisut suurejoonelisemad. Esimese suurema sündmusena on 3. juunil, pühapäeval plaanis valla küladepäev. Päev algab vallamaja juurest suure rongkäiguga kuhu on osalema kutsutud kõik meie valla külade elanikud ning nende sõbrad ja tuttavad. Rongkäigu teema on „20 aastat Are valda“, mis peaks andma küllaldaselt vabad käed tegemaks erinevaid põnevaid atraktsioone. Teadaolevalt saab rongkäigus näha vanu masinaid, „maanteemuhkusid“, hobuveokeid ja muud põnevat. Rongkäiku saadab kogu tee vältel puhkpilliorkester.
Rongkäiguga siirdutakse parki, kus hetkeks võtab ohjad enda kätte Niidu Küla Selts, kelle eestvedamisel viiakse läbi renoveeritud laululava avamine ja õnnistamine. Seejärel saavad esinemiseks sõna valla taidlejad ja külalised oma parimate palade esitamiseks.  Kontserdi vaheaegadel on erinevaid üllatusi. Õhtu lõpetab suur tants ja trall Audru Jõelaevanduse Pundi saatel.
Kogu päeva vältel toimub pargis laat, kus saab kaubelda kõikvõimaliku kaubaga. Eriti on oodatud erinevad mahe- ja talutoodete pakkujad. Kui laadal kauplemisest kõht heledaks läheb saab keha kinnitada „vabaõhukõrtsis“. Kogu päeva jäädvustavad kaamerad ning huvitavamad seltskonnad ja laadakauplejad pääsevad suvel valla aastapäeva puhul välja antava kalendri kaante vahele. 
Kohtumiseni Are mõisapargis.
Lauri Luur
vallavanem

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar