laupäev, 21. detsember 2013

EAKATE JÕULUPIDU

Esimene suurem jõulukuine kultuurisündmus vallas oli 5. detsembril toimunud eakate jõulupidu, mis tõi kultuurikeskusesse kokku ligi 80 huvilist. 
Kõigi rõõmuks astus esimesena üles vastvalitud Are vallavanem  Lauri Luur, kelle jutt valla olukorrast arukas, kõigile mõistetav ning kuulajaid arvestades parajalt pikk ja põhjalik. 
Sellisel suurel peol on alati tähtsal kohal soe lõunasöök - ahjuporgandid, -kaalikad,  -kartulid koos singilõigu ja hapukapsaga. Lisaks veel sefiirikorvike ja kohv.
Peolistest üle kolmveerandi olid naised, seetõttu läks saal kohe elevile kui saaliuksest hakkas sisse voorima meesterahvaid, pillid kaenlas. Tulid ja tulid … lõpuks sai kokku 17 meest. Nad ise teatasid, et ÕNN TULI ÕUELE, aga õigem oleks öelda vist, et õnn tuli saali. Kõigi näod venisid naerule kui Audru pasunakoor loo lahti lõi. Vahepeal tuli vanavanemaid tervitama noortekeskuse toreda mängu “Su nägu kõlab tuttavalt” võitja Sirli Sing, kelle kehastuses jõudis vaatajate ette Heli Lääts lauluga “Tsirkus”. Lõpetuseks laulis Suigust pärit ansambel “Elulõng” mitu hoogsat laulu ja kogu saal sai rõõmsalt tuntud laule kaasa üürata. 
Selle helge jõulukuu alguse sündmuse korraldajate eestvedajateks olid kaks tublit ja südamlikku daami: Heli Tõrva ja Vilja Alamaa. Olgu teil selle eest  õnnelik jõulukuu ja rohkelt kinke jõuluvana kotis! 
Väljavõte on tehtud Anne Niibo artiklist. Täispikk jutt on detsembrikuu vallalehes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar