teisipäev, 16. detsember 2014

NÄITUS HUVIKESKUSES

Esmaspäeval, 8 .detsembril avati Huvikeskuses Katrina Tangi näitus "UNUSTATUD VÄÄRTUS - EESTI MAAKOOL".
Katrina Tang (pildil) on Eesti fotograaf, kes on silma paistnud laste moefotode loomisega. 2008. aastal omandas Tang Inglismaal Bournemouthi Kunstiinstituudis reklaamfotograafia bakalaureusekraadi. Fotogaaf on teinud suure osa kaastöödest välismaistele ajakirjadele, kasutades tihtipeale võttekohana Eestimaa paiku. Lisaks dokumentaal-portree projektile "Maakoolid" (al.2007) on fotograafil käsil ka pikaajalisem isiklik projekt "Suvelaager" (2007). Hetkel töötab fotograaf eelkõige Londoni, New Yorgi ja Pariisi vahet.

Infotahvlilt sai näituse kohta lugeda järgmist .......
Tegemist on dokumentaal-portreega Eesti maakoolidest, mille kaudu püüab Katrina edasi anda ühe maakooli siseelu ja vaimsust. Käesolev näitus asetub dokumentaalse ja lavastusliku piirile, püüdes luua dialoogi järk-järgult hääbuvate maakoolide ja laiema avalikkuse vahel. Näituse fookuses on Pärnumaal asuv Suigu algkool.
Katrina töödes on esikohal lihtsus ja siirus. Tema loomingu selgus ja usutavus paljastavad nii oskusliku lavastaja kui dokumentalisti rolli. 
"Ühe maakooli vaim ja süda on miskit väga erilist, vahetut ja siirast, mis samas on ka habras ja haavatav. MA tunnen, et see on koht, mis õpetab inimeseks olemise väärtusi. Ma loodan, et see näitus aitab neid väärtusi esile tuua ja hoida."
"Unustatud väärtus - Eesti maakool" on minupoolne kummardus kõigile Eesti väikestele maakoolidele. Olen ääretult tänulik, et Suigu koolipere mind omaks võttis, usaldas ning oma siseringi avas."
Pilte toimunud avamisest saad näha siit (parool Katrina14)
AK uudistes näitas klippi Are Huvikeskusest kolmapäeva õhtul. Vaata uudist siit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar